Yemen'de 23 Husi militanı öldürüldü

Düzenleyen:
Yemen'de 23 Husi militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Yemen'in orta kesiminde bulunda Taiz'de, Şii Ensarullah Hareketi ile Cumhurbaşkanı Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri arasında çıkan çatışmalarda 23 Husi militanının öldüğü bildirildi.

Yemen'in orta kesiminde bulunda Taiz'de, Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 23 Husi militanının öldüğü bildirildi. 

HDG'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in güneyindeki El-Akrud beldesi ile batısındaki Mukbine bölgesinde Husiler ile HDG arasında çıkan çatışmalarda 23 Husi militanının öldürüldüğü, onlarcasının yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, çatışmalarda 4 HDG mensubunun hayatını kaybettiği, 6'sının yaralandığı bilgisi verildi. 

Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz, birkaç aydan bu yana Husiler ile Hadi yanlısı güçler arasındaki sokak çatışmalarına sahne oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...