'Türkiye mülteci musluğu değil'

'Türkiye mülteci musluğu değil'

DÜNYA Haberleri

İtalya Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Avrupa'ya mülteci geçişlerini durduracak "bir musluk" olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

İtalyan La Stampa gazetesine konuşan Paolo Gentiloni, Avrupa'nın göç politikası, Schengen ve dolaşım özgürlüğünün kaldırılması tartışmaları gibi konulardaki soruları yanıtladı.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, La Stampa muhabiri Ugo Magri'nin "(Göçmenlerin) tutulması konusunda Türkiye'den daha güçlü bir eylem beklenemez mi?" sorusuna Bakan Gentiloni şöyle yanıt verdi:
'KAYBEDİLEN ZAMAN TÜRKİYE'YE İYİ GELMEDİ' 
"Göçmen akını durdurulabilir ama Türkiye'nin bir musluk görevi görebileceği yanılgısından kaçınmak gerekir. Her halükârda, AB Türkiye ile bir anlaşmaya vardı ve bu anlaşma Türkiye'nin gelecekteki muhtemel AB üyeliğine yönelik müzakerelerin yeniden canlandırılmasını da öngörüyor. Bu, İtalya'nın 15 yıldır desteklediği bir rota, ama başkaları bunu bloke etmişti. Ve kaybedilen bu zaman Türkiye'ye iyi gelmedi."
İtalyan Bakan, "İtalya Schengen'in sona ermesini kabullenir mi?" sorusuna da "Asla. Bazı AB üyesi ülkelerin Schengen'i askıya alma kararları olağanüstü ve kısa süreli kararlar olarak kalmalı. Ciddi göçmen akışının yeniden başlayacağı ilkbahardan önce sorumlulukların ortaklaşa üstlenilmesi sağlanmalı" diye yanıt verdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...