Katar Dışişleri Bakanı Atiyye: İnsanları aç bırakmayı silah olarak kullanmak savaş suçudur

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Katar Dışişleri Bakanı Atiyye: İnsanları aç bırakmayı silah olarak kullanmak savaş suçudur

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Katar Dışişleri Bakanı Atiyye, Madaya hakkında, "Esed rejimi insanları aç bırakmayı silah olarak kullanıyor ve onları kitlesel olarak cezalandırıyor. Bu savaş suçudur, insanlık karşıtı suçtur" dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, "Esed rejimi ve onun yandaşları insanları aç bırakmayı silah olarak kullanıyor ve halkın gıda ve ilaç ihtiyacının karşılanmasına izin vermeyerek onları kitlesel olarak cezalandırıyor. Bu savaş suçudur, insanlık karşıtı suçtur" değerlendirmesini yaptı.

Katar Haber Ajansı QNA'nın haberine göre, Atiyye, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Başkanı Elbio Oscar Rosselli Ferieri, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft'a mesaj göndererek, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzey kırsalındaki Madaya, Zebedani, Bıkkayn ve Buludan beldelerinde yaşanan ablukaya ve açlık sıkıntısına dikkati çekti.

Atiyye mesajında, "Esed rejimi ve onun yandaşları insanları aç bırakmayı silah olarak kullanıyor ve halkın gıda ve ilaç ihtiyacının karşılanmasına izin vermeyerek onları kitlesel olarak cezalandırıyor. Bu savaş suçudur, insanlık karşıtı suçtur" ifadelerini kullandı.

Gıda maddeleri 15 katı fiyatla satılıyor

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, beldede yokluk nedeniyle mevcut gıda maddeleri 15-20 katı fiyatla satılıyor. Kaynaklar, uluslararası kamuoyunun, bölgeye insani yardımların girmesi için rejime baskı yapması gerektiğine işaret ederek beldedeki en büyük eksikliğin ilaç ve sağlık malzemesi olduğunu belirtiyor.

Beldede bir kilo şeker 60 bin Suriye lirası (yaklaşık 445 Türk Lirası), bir litre sıvı yağ 70 bin Suriye lirası (yaklaşık 520 Türk Lirası), bir kilo pirinç de 40 bin Suriye lirasına (300 Türk Lirası) satılıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...