İsrail polisi gazeteci Kayk'a destek için yapılan eyleme müdahale etti

Düzenleyen:
İsrail polisi gazeteci Kayk'a destek için yapılan eyleme müdahale etti

DÜNYA Haberleri

İsrail polisi, açlık grevi yapan Filistinli gazeteci el-Kayk'a destek amacıyla düzenlenen eyleme müdahale etti.

İsrail polisinin, idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kayk'a destek amacıyla düzenlenen eyleme müdahale ettiği bildirildi.

Kayk'ın eşi Feyha Şelşel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin, eşinin kaldığı El-Afule Hastanesi'ni dayanışma amacıyla ziyaret etmek isteyen yabancı uyruklu bir grup vatandaşı engellediğini söyledi.

Polisin dayanışma gösterisine müdahale ettiğini belirten Şelşel, İsrail güçlerinin, bazı dayanışmacıları gözaltına aldığını ve serbest bırakılmadan önce Kayk'ın kaldığı hastanenin önüne dönmeyecekleri yönünde yazılı taahhüt imzalattığını kaydetti.

Şelşel, eşinin sağlık durumunun da son derece kritik olduğunu bildirdi.

İsrail askerleri tarafından 21 Kasım'da Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kayk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kayk'ın, "mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla yargılanmadan 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti.

En son Filistin Esir İşleri Heyeti avukatı Hiba Musalaha, yaptığı yazılı açıklamada, "Kasım ayından bu yana açlık grevi yapan gazeteci Kayk'ın sağlık durumunun kritik ve hayatının tehlike altında" olduğu ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla İsrail istihbaratının gizli güvenlik bilgilerine dayanarak, Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...