Muhaliflerden Halep'in güneybatısında Esed rejimine darbe

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Muhaliflerden Halep'in güneybatısında Esed rejimine darbe

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'de muhalif birliklerin, Halep'in güneybatısındaki Han Tuman beldesi yakınlarında stratejik öneme sahip 6 kontrol noktasını ele geçirdiği ve 25 rejim askerini öldürdüğü bildirildi.

Suvvar eş-Şam'ın (Şam Devrimcileri) saha komutanlarından Yüzbaşı Ebu Hikmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin Halep'in güneybatısındaki Han Tuman beldesi çevresinde İran, Irak ve Hizbullah milislerinin içerisinde bulunduğu stratejik öneme sahip 6 kontrol noktasının denetimini tekrar sağladığını söyledi. 

Muhaliflerin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda aralarında İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de bulunduğu 25 rejim askerinin öldürüldüğünü ifade eden Hikmet, ''Rejim güçleri, Rus hava saldırılarında Han Tuman çevresindeki birçok bölgeyi muhaliflere saldırarak aldı. İki günden bu yana da muhalifler düzenlediği ortak operasyonla Han Tuman çevresindeki Haraş bölgesinde stratejik öneme sahip 6 kontrol noktasının denetimini tekrar sağladı. Rejim bu noktalarda Halep'in güneybatısındaki bölgelere saldırarak ilerliyordu'' dedi.

Han Tuman'ın çevresindeki operasyonlarda muhaliflerin çok sayıda rejim askerini de esir alındığının altını çizen Hikmet, muhalif birliklerin söz konusu belde çevresinde yabancı milislerin bulunduğu yerlere tank, doçka ve havan toplarıyla saldırdığını vurguladı.

Halep'in güneybatısındaki operasyonlara Nusra Cephesi, Mücahiddin Ordusu, Birinci Alay, Feyleku'ş Şam, Nureddin ez-Zengi ve Ahrarı Şam gibi etkin silahlı grupların katıldığı öğrenildi.
Geçen ay Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Halep'in güney ve güneybatı kesimlerine saldıran rejim güçleri, Ays ve Hadır beldesi ile çevresindeki birçok köyün denetimini sağlamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...