HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irak Enbar İl Valisi Ravi: Ramadi'nin yüzde 80'i yıkıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Irak Enbar İl Valisi Ravi: Ramadi'nin yüzde 80'i yıkıldı
Irak, Haber

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Irak Enbar İl Valisi Ravi, "Terör örgütü DAEŞ'in elinden geri almak için yapılan operasyonlar ve kamu binalarına yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu Ramadi kentinin yüzde 80'i yıkıldı" dedi.

Irak'ın Enbar İl Valisi Suheyp İsmail er-Ravi, DAEŞ'ten kurtarılan Ramadi kentinin yüzde 80'inin yıkıldığını belirterek, yeniden imar için 12 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ravi, "Terör örgütü DAEŞ'in elinden geri almak için yapılan operasyonlar ve kamu binalarına yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu Ramadi kentinin yüzde 80'i yıkıldı. Irak ordusu ve teröristler arasındaki yoğun ve ağır çatışmalardan dolayı kentin altyapısı tamamen zarar gördü" dedi.

Kentin geri alınmasını engellemek için tüm devlet binalarına DAEŞ tarafından patlayıcı yerleştirildiğini hatırlatan Ravi şunları kaydetti:

"Güvenlik güçlerinin ilerleme kaydetmesini önlemek için kent merkezindeki binalara yüksek miktarda patlayıcı yerleştirildi. Operasyon sırasında bu bombaların patlatılması sonucu yaklaşık bin okul, iki yüz hastane, polis merkezleri ve su depolarıyla diğer idari hizmet binaları yerle bir oldu. Yeniden imar, hastane, okul, yol, elektrik ve su gibi temel hizmetlerin halka sunulması için en az 12 milyar dolarlık bir bütçeye ihtiyaç var."

Ravi, Ramadi'nin tamamen DAEŞ militanlarından temizlenmediğini belirterek, "Kentin doğusundaki iki bölgede halen çatışmalar devam ediyor ve kontrol sağlanmadı ancak bunun dışındaki tüm bölgelerde güvenlik Irak ordusunda" diye konuştu.

Irak'ın batısında ve Suriye sınırı üzerinde bulunan Enbar ilinin Ramadi kenti 18 Mayıs 2015 tarihinde terör örgütü DAEŞ'in eline geçmişti. Irak ordusu, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı ve bölgedeki yerel Sünni aşiret güçlerinin desteğiyle Aralık 2015'te Ramadi'yi geri almıştı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yayımlanan 2015 raporunda, Ramadi'nin militanların eline geçmesi sebebiyle yaklaşık 1 milyon 400 bin kişinin iç göçmen statüsüne düştüğü bilgisine yer verilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...