ABD'den Hollanda yorumu

ABD'den Hollanda yorumu

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Hollanda’nın Suriye’deki hava operasyonlarına katılma kararından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Carter, yazılı açıklamasında, “Hollanda hükümetinin, pilotlarının terör örgütü DAEŞ’e karşı koalisyonda Irak’taki mevcut görevlerinin yanında Suriye’nin doğusunda da hava saldırılarını gerçekleştirecek olmalarını duyurmalarından memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.
Hollanda’nın Suriyeli ılımlı muhalifleri desteklemek için ilave kaynak sağlama, tıbbi yardımın yanı sıra Iraklı güvenlik güçleri ile Peşmerge unsurlarına ek desteği göz önünde bulundurmalarını da takdirle karşıladığını bildiren Carter, geçen hafta Paris’te, Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert’a DAEŞ’i kalıcı olarak yok etmenin küresel çaba gerektirdiğini ilettiğini aktardı.
Carter, açıklamasında, “Bakan Hennis-Plasschaert’ın geçen haftaki görüşmenin ardından ivedi adımından memnuniyet duyuyorum” görüşüne yer verdi.
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, bugünkü Bakanlar Kurulu’nda alınan karara göre, bir yılı aşkın süredir sadece Irak’taki hava operasyonlarına katılan savaş uçaklarının Suriye’deki operasyonlarda da görev almaya başlayacağını açıklamıştı.
Müttefiklerinin bu yöndeki taleplerine olumlu cevap verdiklerini dile getiren Rutte, terör saldırılarını önlemenin DAEŞ’in Irak ve Suriye’deki güvenli limanlarının ortadan kaldırılmasıyla mümkün olabileceğini kaydetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...