HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avusturya 50 bin sığınmacıyı sınır dışı edecek

Düzenleyen: /
Avusturya 50 bin sığınmacıyı sınır dışı edecek
Avusturya, Haber

DÜNYA Haberleri

Avusturya hükümeti 2019'a kadar en az 50 bin sığınmacıyı ülkelerine geri göndermeyi kararlaştırdı. İadeler için bir dizi önlem alınacak.

Viyana hükümeti, bürokratik işlemlerin hızlandırılması, sınır dışı anlaşmalarının imzalanması ve iadeler için ek uçak seferleri konulması gibi bir dizi uygulamaya geçerek, ülkedeki sığınmacıların ivedilikle geldikleri ülkelere gönderilmelerinin önünü açacak.

İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner (ÖVP), "Birçok ülke uygulamalarını sertleştiriyor. Biz Avrupa'da mantıklı bir seri reaksiyonunun harekete geçmesini sağladık" dedi.
Avusturya hükümeti, bu yıl en fazla 37 bin 500 sığınmacı kabul edeceğini açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da 2019'a kadar en az 50 bin sığınmacının ülke dışına çıkarılmasının planlandığı belirtildi.
Öte yandan İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman da kitlesel sınır dışı hazırlıkları yapıldığını açıkladı. Ygeman, geçtiğimiz yıl içinde İsveç'e gelen 160 bin sığınmacıdan 80 bininin sınır dışı edilmesi için emniyet birimleri ve göç dairesinin hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi. Ancak hukuki prosedürler gereği sınır dışı işlemlerinin uzun yıllar sürebileceği belirtildi. (Haber 7)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...