Kerry Katarlı ve İtalyan mevkidaşları ile DAEŞ'i görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kerry Katarlı ve İtalyan mevkidaşları ile DAEŞ'i görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, DAEŞ'le mücadele kapsamındaki son gelişmeleri Katarlı ve İtalyan mevkidaşları ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, DAEŞ'le mücadele kapsamındaki son gelişmeleri Katarlı ve İtalyan mevkidaşları ile görüştü.

İtalya'nın başkenti Roma'daki temaslarına başlayan Kerry, Katar Dışişleri Bakanı Halife bin Hamad el-Thani ve İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentilioni ile DAEŞ'le mücadele kapsamındaki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Kerry'nin ayrıca, BM Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler ile de görüştüğü belirtildi.

Görüşmelerin odak noktasının DAEŞ'le mücadele olduğu kaydedilen açıklamada, Libya'daki siyasi durumun da detaylı şekilde ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, 8 Şubat'ta son kez oylanması için Libya Başkanlık Konseyi'nin, kabinenin son halini Temsilciler Meclisi'ne sunması konusunda bakanların mutabık kaldıkları da not edildi.

Kaddafi'nin devrildiği 2011'den bu yana istikrar arayışının sürdüğü Libya'da ulusal mutabakat çabaları devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...