Açlık grevindeki Filistinli gazeteci ölümün eşiğinde

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Açlık grevindeki Filistinli gazeteci ölümün eşiğinde

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 70 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Kayk'ın avukatı Eşref Ebu Senine, "Müvekkilimin vücudu iskelete döndü" dedi.

Senine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail tarafından tutuklanan Kayk'ın sağlık durumunun kötüleştiğini, tutuklandığı günden bu yana 35 kilo verdiğini belirtti. 

"Müvekkilimin vücudu iskelete döndü" diyen Senine, "Kayk, konuşma yetisini tamamen kaybetti. Yüzde 50 işitme kaybı yaşıyor. Vücudunu hareket ettirecek gücü yok. Gözlerinde de ileri derece iltihap var. Kaldığı Afula Hastanesi'ndeki doktorlar, sağlık durumunun tehlikede olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı. 

Açlık grevini sürdüren müvekkilinin beslenmeyi reddettiğini vurgulayan Senine, "Kayk, bedeli şehadet olsa dahi serbest bırakılmak dışında hiçbir şeyi kabul etmiyor. İsrail tarafından da sorunun çözümüne ilişkin herhangi bir öneri gelmedi" ifadelerine yer verdi. 

İsrail askerlerince 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kayk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için gözaltına alındıktan 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kayk'ın "mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek" suçlamasıyla yargılanarak 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...