HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ebu Hudayr'ın ailesi davayı Yargıtay'a taşıyacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ebu Hudayr'ın ailesi davayı Yargıtay'a taşıyacak
İsrail, Ebu Hudayr, Yargıtay, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail mahkemesinde, Muhammed Ebu Hudayr'ı yakarak öldürmek suçundan yargılanan 2 İsrailliden birine 21 yıl hapis cezası verilmesi üzerine, Hudayr'ın ailesi davayı Yargıtay'a taşımaya karar verdi.

İsrail mahkemesinin, Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr’ın kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülmesi olayında yargılanan 2 İsrailliden birine 21 yıl hapis cezası vermesi, Hudayr'ın ailesi tarafından "zalimce ve haksızca bir karar" olarak değerlendirildi.

Ebu Hudayr’ın ailesinin avukatı Mühennet Cabbara, mahkeme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Düşüncemize göre üçüncü davalıya verilen 21 yıl hapis cezasının zalimce ve haksızca olduğudur. Söz konusu şahsın en ağır cezaya çarptırılması için davayı Yargıtay'a taşıyacağız" ifadesini kullandı.

Cabbara, böyle bir suçlunun bu cezaya çarptırılmasının mantıklı olmadığını dile getirerek, "Bunun gibi suçluların ömür boyu hapiste kalması bir gün bile serbest bırakılmaması gerekiyor" dedi.

İsrail mahkemesi, Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr’ın kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülmesi olayında yargılanan 2 İsrailliden birine müebbet, diğerine 21 yıl hapis cezası vermişti.

Suçlu bulunan ve yaşları 18'in altında olan iki sanığın, cinayeti "asıl fail olarak bilinen ve akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde savunma yapan üçüncü şahsın etkisinde kalarak işledikleri" yönünde savunma yaptıkları belirtilmişti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak katledilmişti. Ebu Hudayr'ın ölümünün ardından Kudüs'ün tüm mahallelerinde Filistinlilerle İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...