HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriye'de beklenen yeni göç dalgası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de beklenen yeni göç dalgası
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de Rusya ve Esed rejimi Halep'in kuzeyine düzenlediği ağır bombardıman sonrası kentten kaçan binlerce kişinin oluşturduğu göç dalgası devam ediyor.

Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin Halep'in kuzeyindeki kentlere düzenlediği ağır bombardıman sonrası ilçe ve beldelerden kaçan binlerce kişinin oluşturduğu göç dalgası devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya ve Esed rejimi kenti havadan bombalarken terör örgütü DAEŞ ve PYD güçleri de karadan saldırılarına ağırlık verdi.
Son dört günden bu yana ağır bombardımandan kaçan yaklaşık 20 bin Suriyeli, Halep'in Azez kentindeki güvenli bölgelere göç etti. 
Sığınmacılardan bir kısmı zeytin bahçelerinde derme çatma çadırlar kurarken bazı aileler de Türkiye sınırına yakın bölgede İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Suriye'nin Bab es-Selame sınır kapısında oluşturduğu çadır kente yerleştirildi.
Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırılardan kaçan İsmail Ebu Naif, AA muhabirine, yoğun bombardımana maruz kaldıklarını ve bölgeyi terk etmek durumunda kaldıklarını söyledi.

"Türkiye halkın sıkıntılarına ortak oldu"

İlçeye düzenlenen hava saldırıları nedeniyle 25 kilometre yürüdüklerini ifade eden Nafi, şöyle devam etti:
"Hava saldırılarından kaçarak buraya yürüyerek geldim. Muhaliflerin bulunduğu bölgeye 25 kilometre yürüyerek ulaştım. Ayaklarımı hissedemez hale geldim. Buradaki sağlık merkezinden ayaklarım için serum verdiler. Durumum iyi değil, Türkiye'den bizi yalnız bırakmamasını istiyorum"
Deyru'z Zor kentinde yaşayan Ebu Semir ise evlerinin Rus bombardımanında yerle bir olduğunu, bu nedenle yakınlarıyla birlikte çadır kente geldiğini dile getirdi.
Türkiye'nin iç savaşın çıkmasından beri Suriye halkının sıkıntılarına ortak olmaya çalıştığını anlatan Semir, "Türkiye'ye teşekkür ederim, yiyecek-içecek ve konaklamamız için bize çadır gönderdi" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...