HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tayvan'daki depremde ölü sayısı 24'e yükseldi

Düzenleyen: /
Tayvan'daki depremde ölü sayısı 24'e yükseldi
Tayvan, Haber

DÜNYA Haberleri

Tayvan’ın güneyinde yerel saatle dün sabah 4’te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 24’e yükseldi. Onlarca insana mezar olan 17 katlı rezidansın yıkılmasına ilişkin sorumlular hakkında soruşturma başlatılacak.

Ülkenin Tainan şehrinde etkili olan depremin ardından ulaşılamayan 124 kişinin, 17 katlı bir binanın enkazının altında kaldığı tahmin ediliyor. Ölen 24 kişiden 22'sinin bu binada can verdiği açıklandı.

Yıkılan binadaki 171 kişi kurtarıldı. Yaklaşık 100 kişinin hastanede tedavisi devam ediyor.

Tayvan İçişleri Bakanlığı, 17 katlı rezidansın yıkılmasına ilişkin sorumlular hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı.

Depremin etkisiyle Tainan'da toplam 10 bina yıkıldı, beş bina ise ciddi hasar aldı.

ZAMANA KARŞI YARIŞ

Bölgede itfaiye erleri ve askerlerin ağırlıkta olduğu yaklaşık iki bin kişiden oluşan arama-kurtarma ekibi, göçük altındakilere ulaşmaya çalışıyor. Çalışmalara izci köpekleri ve altı adet helikopter eşlik ediyor.

Deprem nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşanması ve demiryollarının hasar görmesi sebebiyle hızlı tren seferleri iptal edildi. Çin Yeni Yılı’nın ilk gününde yolculuk yapmak için hızlı treni seçen binlerce insan tren garlarında büyük yoğunluğa sebep oldu.

40 SANİYE SÜRDÜ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin yerin 10 kilometre altında meydana geldiğini, bu yüzden sarsıntının çok güçlü hissedildiğini duyurdu. 40 saniye kadar süren deprem 300 kilometre uzaklıktaki başkent Taipei’de de hissedildi.

Tayvan'da 1999 yılında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 300 kişi yaşamını yitirmişti. (Hürriyet)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...