HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Filistinli gazeteci Kayk'a destek için açlık grevine girdiler

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistinli gazeteci Kayk'a destek için açlık grevine girdiler
Filistin, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'da bir grup Filistinli gazeteci ve aktivist, İsrail'in keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 74 gündür açlık grevindeki tutuklu gazeteci Kayk'a destek amacıyla bir günlük açlık grevine girdi.

Filistinli Gazeteciler Sendikası ve Esirler Komisyonu, Kızılhaç Komitesi'nin merkez binasında düzenledikleri toplantıyla İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarına karşı 74 gündür açlık grevindeki tutuklu gazeteci Muhammed el-Kayk'a destek amacıyla bir günlük açlık grevi başlattıklarını duyurdu.

Komisyon Başkanı İsa Karakı yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının Kayk'a mayıs aynın ilk günü serbest bırakılmasını teklif ettiğini ancak onun bunu kabul etmediğini ifade etti.

Kayk'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayatını kaybetmesinin an meselesi olduğunu hatırlatan Karakı, Kayk'ın serbest bırakılması için İsrail makamlarına yapılan baskıdan biran evvel sonuç alınması temennisinde bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat ise yaptığı yazılı açıklamada, Kayk'ın hayatını kaybetmesi durumunda bundan İsrail makamlarının sorumlu olacağını dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...