HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD PYD'ye askeri danışman gönderdi

Düzenleyen:
ABD PYD'ye askeri danışman gönderdi
ABD, Haber

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçleri, ABD, Rusya ve Esed rejiminin desteğini alarak muhaliflere iki cepheden yükleniyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Fırat nehrinin batısında Cerablus-Azez hattına ilerlemek için ABD ve Rusya ile işbirliğine hız verdi.

Örgüt diğer yandan da Esed rejimi ve Hizbullah'la DAEŞ'in Rakka ve Deyr'uz Zor'daki hakimiyetini kırmak için ortaklık içinde.

ABD 20 ASKERİ DANIŞMAN GÖNDERDİ

Yerel Koordinasyon Komitesi'nin (YKK) açıkamasına göre, ABD, PYD kontrolündeki Kobani'ye (Ayn el Arab), örgüte bağlı güçlerin Fırat nehrinin batısında Halep'e bağlı Mümbiç'e düzenleyeceği operasyon için 20 askeri danışman gönderdi. Askerlerin nehrin batısındaki Tişrin Barajı'na sevkedildiğinin belirtildiği açıklamada, mühimmat dolu iki kargo uçağının da Kobani'ye intikal ettiği ifade edildi.

HALEP'İN DOĞUSUNDA 250 KİŞİ KONUŞLANDI

Açıklamada ayrıca PYD liderliğindeki Arap ve Kürt güçlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) mensup 250 kişinin Halep'in doğusundaki Sırrin beldesinde konuşlandığı da belirtildi.

PYD, bir süredir Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırında güvenli bölge ilan edilmesi planlanan Azez-Cerablus hattında iki yönlü ilerlemeye çalışıyor. Örgüt, geçen ay ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarının yardımıyla Halep'in doğusundaki Sırrin beldesinin güneyindeki DAEŞ'i gerilettikten sonra Fırat nehrine ulaşmıştı. 27 Aralık’ta ABD uçaklarının hava saldırısının ardından Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı'nı DAEŞ'ten alan PYD liderliğindeki güçler, ardından nehrin batısında Tişrin Baraji'nin 9 km kuzeybatısındaki Ebu Kalkal bölgesine dayanmıştı. ABD, örgütün daha ileriye gitmemesi konusunda Türkiye tarafından yapılan uyarılar nedeniyle örgüte hava desteğini ertelerken, Rusya ay başında Mümbiç ilçe merkezini, ilçenin kuzeydoğusundaki Tişrin Barajı yönünden vurarak örgüte hava desteği sağlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...