Soros: Putin DAEŞ’ten daha tehlikeli

Düzenleyen:
Soros: Putin DAEŞ’ten daha tehlikeli

DÜNYA Haberleri

Batılı liderlerin Putin'e yaklaşımına tepki gösteren Soros, "DAEŞ'e karşı savaşta Putin'i potansiyel müttefik görmeleri acı hata" dedi

ABD'li milyarder George Soros, Guardian'ın internet sitesinde yayımlanan yazısında, “Rusya lideri Putin, AB için DAEŞ'ten daha büyük bir tehdit oluşturuyor” yorumunda bulundu. Putin'in, Avrupa'ya akan Suriyeli mültecileri kullanarak AB'yi dağıtmaya çalıştığını yazan ABD'li milyarder, Rusya'nın Suriye'ye bunu hesaplayarak müdahaleye girişmediğini; daha sonra kullandığını ifade etti. 
TÜRKİYE'DE HATA YAPTI
Putin'in yetenekli taktisyen olduğunu ancak stratejik düşünmediğini kaydeden George Soros, "O, Avrupa mülteci krizini ağırlaştırmak için Suriye'ye müdahale etti. Ancak müdahalesi stratejik hata. Bu müdahale onu Türkiye ile çatışmaya soktu. Bu iki tarafın da çıkarlarına zarar verdi" diyor. Putin'in, AB'nin dağılmasını hızlandırma şansını gördüğünde bunu havada kaptığını belirten Soros, "Ortak düşmana; DAEŞ'e karşı iş birliğinden bahsederken eylemlerini gizledi. ABD ve AB liderlerinin Putin'i davranışlarıyla yargılamaktansa onun sözüne inanmalarını anlamak zor. Putin ve AB zamana karşı yarışa girdi; mesele hangisinin önce çökeceği. Rusya ekonomisi kötü durumda ve 2017'de iflas yaşayabilir. Putin kaybetmemek için AB'nin çökmesini sağlamaya çalışıyor. Alt-üst olan bir AB, Ukrayna'daki ilhakı takiben Rusya'ya karşı devreye soktuğu yaptırımları sürdüremez. AB, beş-altı krizle boğuşuyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in doğru bir şekilde ifade ettiği üzere, mülteci krizinin AB'yi yıkma potansiyeli var. DAEŞ iki taraf için de bir tehdit arz ediyor ancak olduğundan fazla da abartılmamalı. Teröristler tarafından tırmandırılan saldırılar her ne kadar korkutucu olsa da, Rusya'dan gelen tehditle mukayese edilemez" diye yazdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...