ABD'den şaka gibi açıklama

Düzenleyen:
ABD'den şaka gibi açıklama

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby günlük basın toplantısında Ankara’daki saldırı ve YPG ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Türk yetkililerin saldırıyı düzenleyen teröristin YPG bağlantılı bir Suriye vatandaşı olduğuna” ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Kirby, “Sorumluluk konusunda Türk hükümetinin beyanlarını doğrulayacak ya da reddedecek bir pozisyonda değiliz. Anladığımız kadarıyla bu hâlâ ucu açık bir soru ve bir incelemenin sürdüğünü anlıyoruz. DAEŞ’e karşı savaşan en güçlü grup olan Kürt savaşçılarına karşı hava desteği sağlıyoruz. DAEŞ’le mücadele devam ettikleri sürece desteğimiz sürecek” dedi. “ABD’nin Türkiye ile PYD’yi eşit gördüğü” yönündeki görüşlere de değinen Kirby, “Türkiye bir devlettir ve NATO müttefikidir. Biz bunu bu şekilde görüyoruz. Türkiye, DAEŞ’e karşı önemli bir müttefiktir. Bu bir ülkeyi Suriye sınırının öbür tarafındaki cesur Kürt savaşçılarla eşit tutmak değildir” dedi. Türkiye’den sınır ötesine yapılan atışları durdurmasını da isteyen Kirby, YPG’ye Türkiye’ye saldırmaması için baskı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...