HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Atlas Okyanusu'na gök taşı düştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Atlas Okyanusu'na gök taşı düştü
Atlas, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

NASA, Atlas Okyanusu'na gök taşı düştüğünü açıkladı. Brezilya açıklarına düşen gök taşı 13 bin ton TNT'ye eşdeğer bir enerji açığa çıkardı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, gök taşının 15 Şubat 2013'te Rusya'nın Çelyabinsk Oblastı kentine düşen ve büyük bir patlamaya yol açan meteordan sonra en büyük ateş topunu oluşturduğunu belirtti.

Brezilya sahillerinin bin kilometre doğusunda, okyanus seviyesinin 30 kilometre üzerinde yanmaya başlayan gök taşının 13 bin ton TNT'ye eşdeğer bir enerji açığa çıkarttığı ifade edildi.

Saatte 60 bin kilometre hızla Çelyabinsk Oblastı kentine düşen gök taşı, 500 bin ton TNT'ye eşdeğer enerji açığa çıkarmış ve binden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Yaralanmaların büyük bir kısmı, patlamayla kırılan camlar yüzünden meydana gelmişti.

Dünyaya her yıl yaklaşık 30 gök taşı düşüyor. Çoğu 1 metre ila 20 metre çapındaki gök taşları, atmosferde yanıyor. Gök taşlarının açığa çıkardığı enerji, atmosfer tarafından emiliyor. Gök taşlarının çoğu, dünya yüzeyinin dörtte üçü suyla kaplı olduğu için okyanuslara düşüyor ve herhangi bir can veya mal kaybına yol açmıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...