'Hizbullah Yemen'deki savaşa doğrudan müdahil oldu'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Hizbullah Yemen'deki savaşa doğrudan müdahil oldu'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen hükümeti, Lübnan’daki Hizbullah örgütünün ülkede süren şavaşa doğrudan müdahil olduğunu açıkladı.

Yemen hükümetinin, Lübnan’daki Hizbullah’ın ülkede hükümete bağlı güvenlik güçleri ile "darbeci" olarak nitelendirdiği Husiler ve devrik lideri Ali Abdullah Salih yanlısı milisleri arasında devam eden çatışmalara doğrudan müdahil olduğunu açıkladığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SANA'da hükümet Sözcüsü Racih Badi'ye dayandırılan habere göre, Yemen hükümeti, Hizbullah'ın ülkede devam eden savaşa doğrudan katıldığına dair somut delillere sahip.

Hizbullah'ın darbeci militanları eğitmesinin yanı sıra çatışma meydanlarında bulunduğunu belirten Badi, Hizbullah'ın çatışmaları ve Suudi Arabistan'a yönelik sızma ile tahrip operasyonları planladığını ifade etti.

"Hizbullah savaşın uzamasının sorumlulardan biri"

Hizbullah'ın hükümetin elindeki delilleri inkar edemeyeceğini belirten Badi, Hizbullah'ın savaşın uzamasının sorumlulardan biri olduğuna değindi.

Badi, hükümetin Hizbullah'ın Yemen'e müdahalesiyle ilgili Arap Birliği ve Birleşmiş Milletlere (BM) dosya sunacağına dikkat çekerek, hükümetin söz konusu kurumlardan Hizbullah'a karşı gereken işlemleri yapmasını talep edeceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...