Macaristan'dan Schulz'a tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Macaristan'dan Schulz'a tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un, mülteci krizi konusunda Macaristan'ı eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi.

Szijjarto, AP Başkanı Martin Schulz'un, çarşamba günü Alman Spiegel dergisine verdiği röportajda, ''Birçok devlet başkanı ve başbakan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın, 'mülteci sorunu sadece Almanya'nın problemi' açıklamasının yanlış olduğunu hissediyor. Mülteci krizi tel örgü ile çözülemez'' şeklindeki ifadelerine cevap verdi.

"AP Başkanı gerçeklerle ilgilenmiyor"

Sığınmacı krizinde her geçen gün daha fazla ülkenin sadece Macaristan'ın çözümlerinin doğru olduğunu kabul ettiğini iddia edan Szijjarto, şöyle konuştu:

''Macaristan kendi ve Schengen sınırlarını koruyarak dayanışma gösteriyor. Bizim üzerimizden bir tane bile yasa dışı sığınmacı ne Almanya'ya ne İsveç'e ne de Avusturya'ya gidiyor.Biz her zaman sıkıntıda olanlara kriz bölgesinde yardım edilmesi taraftarı olduk. AP Başkanı gerçeklerle ilgilenmiyor. Öyle görünüyor ki Brüksel'deki ofisi, göçmen hattındaki ülkelerden çok uzakta. Eğer gerçeklerle ilgileniyor olsaydı dediklerinin tam tersinin doğru olduğunu görürdü'' şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...