Arap Parlamentosu'ndan Avrupa Parlamentosu'na çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arap Parlamentosu'ndan Avrupa Parlamentosu'na çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Parlamentosu, Avrupa Parlamentosu'na Suudi Arabistan'a silah satışını yasaklayan kararı geri çekme çağrısı yaptı.

Arap Parlamentosu'nun, Avrupa Parlamentosu'na Suudi Arabistan'a silah satışının yasaklanması yönündeki kararını geri çekmesi yönünde çağrı yaptığı bildirildi.

Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed bin Muhammed el-Cerevan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa Parlamentosu'nun böylesine garip ve mantıksız bir karar alması akıllıca değil. Arap ve Avrupa halklarını birbirine bağlayan ilişkiler ve ortak çıkarlar, Yemen'deki olaylar ile Suudi Arabistan'ın bu ülkede oynadığı rol göz önüne alınarak bu kararın geri çekilmesini istiyoruz" ifadesine yer verildi.

Kararın, Suudi Arabistan'ın Yemen'de sivilleri öldürdüğü yönünde asılsız iddialara dayandırıldığını kaydeden Cerevan, "Bu müdahalenin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin çağrısı üzerine gerçekleştiğini herkes tarafından bilindiğini" belirtti.

Avrupa Parlamentosu geçen perşembe, AB ülkelerinden Suudi Arabistan'a silah satılmasını yasaklayan kararı oylamaya sunmuş ve karar 212'ye karşılık 359 oyla kabul edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...