'DAEŞ, Peşmerge cephelerine klor ve hardal gazı ile saldırdı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'DAEŞ, Peşmerge cephelerine klor ve hardal gazı ile saldırdı'

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver, terör örgütü DAEŞ'in farklı bölgelerde 7 defa Peşmerge güçlerine klor ve hardal gazı ile saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabar Yaver, terör örgütü DAEŞ'in farklı bölgelerde 7 defa Peşmerge güçlerine klor ve hardal gazı ile saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

Yaver, Erbil merkezli Ortadoğu Araştırma Enstitüsü (MERI) ve savaş bölgelerinde insan hakları üzerinde çalışan "Geneva Call'un" ortaklaşa düzenlediği "Savaş sırasında insan hakları ihlali" paneli ardından gazetecilere DAEŞ'in kimyasal silah saldırısı ve ABD'ye yapacakları ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu.

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Peşmerge güçlerine karşı kimyasal silahın kullanıldığının doğruladığını hatırlatan Yaver, "Terör örgütü DAEŞ, Kürdistan bölgesinin çeşitli bölgelerindeki Peşmerge cephelerine klor ve hardal gazı içeren havan topları ile saldırdı. Peşmerge Bakanlığı'nın kayıtlarına göre, şuana kadar 7 defa kimyasal saldırı gerçekleştirildi. Söz konusu saldırıdan dolayı çok sayıda Peşmerge'nin vücudunda yanıklar meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...