HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail'in okullarını yıktığı öğrenciler eğitimden vazgeçmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'in okullarını yıktığı öğrenciler eğitimden vazgeçmiyor
İsrail, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in geçen hafta Doğu Kudüs'te "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıktığı okulun öğrencileri, soğuğa rağmen açık alanda eğitim görmeye devam ediyor.

Fransa hükümetinin desteğiyle geçen sene inşa edilen "Ebu Nevvar" bölgedeki tek okul olmasına rağmen İsrail askerleri tarafından buldozerlerle yıkıldı, ancak İsrail'in okulsuz bıraktığı öğrenciler, eğitimden vazgeçmedi. Soğuk havaya aldırmaksızın, açık alana kurulan dersliği dolduran öğrenciler, ders görmeye devam ediyor.

Öğrencilerin aileleri, önceden okulun bulunduğu alanda eğitim gören çocuklarını soğuktan korumak için kumaşlardan ve tenekelerden derme çatma bir sınıf oluşturdu.

Öğrencileri soğuktan korumak için çadır kurdular

AA muhabirine konuşan okul müdürü Esma Şeyha, "Öğretmenlerimiz zor şartlara rağmen işgalci İsrail'e karşı bölge halkına destek vermek için eğitim vermeyi, görevlerini yerine getirmeyi sürdürüyor" dedi. Öğrencilerin çevre beldelerdeki okullara gitmek istemediğini ifade eden Şeyha, okulun ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, öğrencileri soğuktan korumak için bir çadır kurduklarını söyledi.

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Usame Cehalin, "İsrail askerleri okulumuzu yıkarak, bizi açıkta bıraktı. Ders görmek için bir oda bile bırakmadılar" diye konuştu. Cehalin, bir an önce okulunu bitirip öğretmen olmayı ve bu bölgedeki çocukları eğitmeyi hayal ettiğini ifade etti.

Ebu Nevvar yerleşkesi adına konuşan Davud Cehalin, "Okulu direnişimizin bu topraklardaki varlığımızın sembolü olarak gören İsrail buradan gitmemizi, çocuklarımızın eğitimsiz kalmasını istiyor. Ancak direnmeye, burada kalmaya ve eğitime devam edeceğiz. Okulu yıksalar da yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...