Lazar: Yunanistan sığınmacıları zorla kabul ettirmeye çalışıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Lazar: Yunanistan sığınmacıları zorla kabul ettirmeye çalışıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan Devlet Bakanı Lazar, "Yunanistan, AB üyesi olarak sığınmacıları Macaristan’a zorla kabul ettirmeye çalışıyor. Sığınmacıların Macaristan'a zorunlu olarak yollanmasını istiyor’’ dedi.

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, Yunanistan'ın sığınmacıları zorla Macaristan'a kabul ettirmeye çalıştığını iddia etti.

Bakan Lazar, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Avrupa Birliği'nin (AB) sığınmacıların üye ülkeler arasında dağıtımında uygulamak istediği zorunlu kotaya karşı Macaristan'ın açtığı davaya Yunanistan'ın da müdahil olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın söz konusu davaya Macaristan aleyhine müdahil olduğunu ifade eden Lazar, "Bu müdahale Macaristan karşıtı. Yunanistan, Avrupa Birliği üyesi olarak sığınmacıları Macaristan’a zorla kabul ettirmeye çalışıyor. Avrupa'daki mevcut sığınmacıların Macaristan'a zorunlu olarak yollanmasını istiyor." dedi.

"Sığınmacılara yaşadıkları yerde yardım edilmeli"

Macaristan'ın sığınmacılara yardım edilmesini reddetmediğine işaret eden Lazar, "Eğer onlara Macaristan'da yardım edersek buraya gelirler ama problemin olduğu yerde yardım edersek orada kalırlar. Bu yüzden Macar hükümeti problemin olduğu yerde insanlara yardım etmeyi öneriyor’’ diye konuştu.

Macaristan'a yılın ilk iki ayında 3 bin sığınmacının giriş yapması üzerine Sırbistan ve Hırvatistan sınırındaki tel örgülerin güçlendirilmesi kararı alındığını belirten Lazar, ''Macar sınıra ulaşan ve gittikçe agresifleşen yasa dışı sığınmacılar Macaristan ve sınırına risk ve tehdit oluşturuyor. Bu insanlar AB kanunlarına uymadan AB'ye girmek istiyorlar'' dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...