Davutoğlu: Suriye’deki savaşın bedelini biz ödüyoruz

Düzenleyen:
Davutoğlu: Suriye’deki savaşın bedelini biz ödüyoruz

DÜNYA Haberleri

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşen Başbakan Davutoğlu, “Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumlu. Ancak bedelini biz ödüyoruz” dedi

7 Mart’ta Brüksel’de gerçekleşecek olan AB - Türkiye zirvesi öncesi yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, göçmen meselesini ilgili ülkelerle görüşmek için tura çıktı. Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve Makedonya’yı ziyaret eden Tusk dün, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Yunanistan’dan mültecilere seslenen Tusk, “Avrupa’ya gelmeyin” uyarısı yaptı. Ekonomik gerekçelerle Avrupa’ya ulaşmaya çalışanlara net mesaj veren Tusk, “Nereli olursanız olun sesleniyorum. Yunanistan’a, Avrupa’ya, gelmeyin. Sizi buralara para karşılığı getirenlere kanmayın. Hayatlarınızı tehlikeye atmayın, paralarınızı boşuna harcamayın. Artık Yunanistan, ya da başka bir Avrupa ülkesi transit ülke olmayacak” dedi.
DAVUTOĞLU: ORTAK MESELEMİZ
Yunanistan’ın ardından Ankara’ya gelen Tusk, Çankaya Köşkü’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu, “Suriye’deki gelişmeler, mülteciler meselenin Türkiye ile AB üzerinde oluşturduğu baskı ve çözüm yollarını ele aldık. Meselenin ortak olduğu konusunda mutabıkız. Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumludur. Sorumluları, halkına zulüm eden rejim, ortaya çıkan terör örgütleri ve bu rejime, terör örgütüne destek veren uluslararası bazı aktörler. Bunun bedelini Türkiye ve AB ödüyor. İnsan kaçakçılığına karşı ortak eylem planında attığımız adımları ele aldık” dedi. Görüşmede, Türkiye’ye sığınmacılar için verilmesi kararlaştırılan 3 milyar Avro’nun nasıl daha verimli kullanılacağının ele alındığını belirten Davutoğlu, “Türkiye, AB ile imzaladığı ortak eylem planına sadıktır ve gerekeni yapacaktır. Türkiye için AB her zaman stratejik bir hedef olmuştur. AB hedefinde herhangi bir sapma olmayacaktır” diye konuştu.
HOLLANDA: SIFIRI GÖRMELİYİZ
Bu arada Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını yürüten Hollanda’nın Başbakanı Mark Rutte ise Brüksel’de düzenlenecek zirve öncesi açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin, sahillerinden Avrupa’ya gelen göçmenlerin sayısının sıfıra doğru inmesini sağlaması gerektiğini söyleyen Rutte, “Sıfırı görmek zorundayız. Tamamen sıfıra indiremezsiniz ama en azından rakamı şu anda olduğu seviyeden önemli bir şekilde aşağı çekmeniz lazım. Pazartesi günü en azından Türkiye ile AB’nin göçmenlerin geri dönüşünü hızlandırmak konusunda anlaşmasını umut ediyorum” dedi.Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşen Başbakan Davutoğlu, “Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumlu. Ancak bedelini biz ödüyoruz” dedi

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...