Bulgaristan’da DOST partisinin ilk kurultayı 10 Nisan'da yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bulgaristan’da DOST partisinin ilk kurultayı 10 Nisan'da yapılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Bulgaristan'da, Mestan’ın inisiyatifindeki DOST partisinin ilk kurultayı 10 Nisan'da yapılacak.

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden ihraç edilen eski lideri Lütvi Mestan’ın inisiyatifinde kurulacak Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi'nin (DOST) ilk kurultayı 10 Nisan'da düzenlenecek.

Yeni partinin kurultayında, genel başkanlığa Mestan’ın seçilmesinin yanı sıra partinin yönetim organları ve tüzüğünün belirlenmesi bekleniyor.

Partinin kurucularından Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, başkent Sofya’nın Halk Kültür Sarayı’nda bin delegenin kurultaya katılacağını bildirdi.

Kurultaya yurt içinden ve yurt dışından 200 konuğun iştirak edeceğini belirten Ömer, Türklerin yoğun yaşadığı ülkenin güneydoğusundaki Kırcaali bölgesinden kurultaya katılacak delege sayısının da 300’ün üzerinde olacağını kaydetti.

Bulgaristan’ın Siyasi Partiler Yasasına göre bir partinin kurultayının en az 500 delegenin katılımıyla yapılması gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...