Cevad Zarif: Rusya'nın Suriye'den çekilme emri ateşkes için olumlu bir sinyal

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cevad Zarif: Rusya'nın Suriye'den çekilme emri ateşkes için olumlu bir sinyal

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye’den çekilme emri vermesini ateşkes için olumlu bir sinyal olarak değerlendirdi.

Resmi bir ziyaret için Avustralya’nın başkenti Canberra’ya gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Göç Bakanı Peter Dutton ve Ticaret Bakanı Steve Ciobo ile gerçekleştirdiği toplantının ardında açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki siyasi çözüm ve ateşkes konusunda İran’ın tutumunu değerlendiren Cevad Zarif, "Suriye’de yarı ateşkesin olması hoş bir haber. En az 2 buçuk 3 senedir istediğimiz birşey. Rusya’nın güçlerinin bir kısmını geri çekmesi bu ateşkesi muhafaza etmek için güç kullanmalarını gerektiren bir şey görmediklerini gösteriyor. Bunun kendisi (ateşkes) olumlu bir sinyal olmalıdır. Şimdi bekleyip görmemiz lazım" dedi.

Ateşkesin DAEŞ ve El Nusra Cephesini içermediğini hatırlatan Zarif, uluslararası toplumun onlara karşı birleştiğini söyledi. Zarif, "Uluslararası toplum DAEŞ’e mesaj gönderdi. DAEŞ’e ve diğer aşırı gruplara göndermeleri gereken mesaj onlara karşı savaşımızın amansız olduğudur" dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...