'Filistin tarafı sağlam temelli bir barış süreci istiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Filistin tarafı sağlam temelli bir barış süreci istiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, "Filistin tarafı, İsrail işgalinin sona ermesi ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için takvimi belirlenmiş sağlam temelli bir barış süreci istiyor" dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail işgalinin sona ermesi ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için takvimi belirlenmiş sağlam temelli bir barış süreci istediklerini belirtti.

Ureykat, Ramallah kentindeki ofisinde Fransa Dışişleri Bakanlığı Barış Süreci Özel Temsilcisi Pierre Vimont ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Filistin tarafı, İsrail işgalinin sona ermesi ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması için takvimi belirlenmiş sağlam temelli bir barış süreci istiyor" dedi.

Gelecek herhangi bir barış sürecine Hindistan, Japonya, Güney Afrika ya da Brezilya gibi uluslararası ağırlığa sahip ülkelerin katılmasını istediklerini belirten Ureykat, şunları kaydetti: 

"Sürecin başarısızlığa uğramasından, her gün öldürülen, gözaltına alınan, abluka altında tutulan, toplu cezalandırmalara, tehditlere maruz kalan, cenazeleri teslim edilmeyen halkımız dışında kaybeden olmayacak. Barış için sarf edilen çalışmaların başarıya ulaşması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu noktada ilkesel olarak Fransa'nın attığı adımlarla işbirliği içinde olduğumuzu açıkladık."

"İsrail, askeri çözümlerin kendisini siyasi çözüme ulaştıracağını zannediyor" diyen Ureykat, "Biz de onlara işgal bataklığını kurutma, insanların zihinlerinde umutları yeşertme ve cinayet serisine son vermenin siyasi çözüme ulaştıracağını söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...