Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana 604 ihlal tespit edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana 604 ihlal tespit edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana 604 ihlal tespit edildi.

Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana saldırı ve gözaltıyı kapsayan 604 ihlalin tespit edildiği bildirildi. 

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yayımlanan günlük raporda dünden beri 13 ihlalin tespit edildiği ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 17 gün içinde ihlal sayısının 604'e ulaştığı belirtildi. 

Rejim güçlerinin, Şam kırsalında 4, PYD'nin Halep'te 1 saldırı gerçekleştirdiği ifade edilen raporda ayrıca Şam ve kırsalında 5, Halep'te 2, Humus'ta 1 kişinin Esed güçleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi. 

Saldırılarda ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...