Suriye'yi kan gölüne çevirdi şimdi gidiyor

Düzenleyen:
Suriye'yi kan gölüne çevirdi şimdi gidiyor

DÜNYA Haberleri

Putin'in emri üzerine Rus ordusu dün kısmi olarak çekilmeye başladı. "DAEŞ'i vuracağım" diyerek gelen Putin, bomba yağdırıp yüzlerce muhalifi öldürdü...

Buket GÜVEN

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Suriye’den kısmen çekiliyoruz” açıklaması bir anda dünyanın gündemini değiştirdi. Rus birliklerinin ilk kısmı dünden itibaren çekilmeye başladı. Ancak Putin'in bu kararı hem kendi ülkesinde hem ABD hem de Suriye'de şüpheyle karşılandı. Zira Putin Tartus Deniz Üssü ve Hmeymim Hava Üssü'nü terk etmeyeceklerini açıkladı. Putin'in "aldatmaca" peşinde olduğunu söyleyen ve en sert eleştiriyi yapan ise, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Senatör John McCain oldu. McCain, "Rusya’nın bazı askeri güçlerini Suriye’den çekeceğini açıklaması, Putin’in, katil Esad rejiminin ayakta kalabilmesini sağlamak amacıyla yeterli sayıda muhalifi bombalayarak öldürdüğünü düşündüğünü gösteriyor. Esad'ı güçlendirdiler. Bu muhtemelen Suriye’deki savaşın uzamasına, DAEŞ’in daha da güçlenmesine ve sığınmacıların daha da artmasına sebep olacak" diye konuştu. 
PUTİN’İN OYUNU OLABİLİR
Bu arada Suriyeli muhalifler, “DAEŞ'i vuracağım bahanesiyle ordusunu Suriye'ye yığan Putin sadece muhaliflere bomba yağdırdı. Esad'la birlikte Türkmendağı'na operasyonlar düzenleyip yüzlerce muhalifi öldürüp PKK'nın uzantısı PYD'ye yol açtı. Bunlar Putin'in kararının inandırıcılıktan uzak olduğunu gösteriyor. Putin'in kararı bir oyun olabilir” dedi. 
HAVA OPERASYONLARI SÜRECEK
Rusya da muhalifleri doğrularcasına S-400 füzelerini çekmeyeceklerini, Esad’a destek amacıyla hava harekatlarını sürdüreceklerini açıkladı. Bu arada, Putin'in Suriye'de toplamda 1.2 milyar dolar, günlük ise 4 milyon dolarlık bir harcama yapmayı planladığı ancak geçen 6 aylık süre içerisinde bu miktarın neredeyse ikiye hatta üçe katlandığı ortaya çıktı. Zaten zorda olan ekonomisini toplarlamakta güçlük çeken Putin'in savaşın maliyetlerine daha fazla dayanamadığı için de böyle bir karar almış olabileceği de ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...