'Her geleni içeri alma dönemi sona ermiştir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Her geleni içeri alma dönemi sona ermiştir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, sığınmacı krizi ile ilgili olarak "Her geleni içeri alma dönemi sona ermiştir. Bütün yollar kapatılacaktır" dedi.

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Ulusal Senato'da yaptığı konuşmada, hükümetin sığınmacı politikasına yönelik eleştirileri reddetti.

Sığınmacıların sınırlandırılmasını öngören yeni sığınmacı politikasını uygulamakta kararlı olduklarını belirten Faymann, "Her geleni içeri alma dönemi sona ermiştir. Bütün yollar kapatılacaktır" ifadelerini kullandı.

Faymann, Avrupa’nın temel değerleri ile Avrupa Birliği (AB) katılım süreci ve vize serbestisi konuları arasında doğrudan ilişki bulunmadığını savundu.

"Türkiye ile bir anlaşma yapma zorunluluğu açıkça kendini göstermektedir"

"Kendisi kabul etmediği sürece komşuya bir şeyi geri göndermenin mümkün olmayacağını, Türkiye ile bir anlaşma yapma zorunluluğunun açıkça kendini gösterdiğini" ifade eden Faymann, Türkiye ile anlaşmaya varılmaması durumunda bir milyon veya daha fazla sığınmacının işlemlerinin Yunanistan’da yapılması gerekeceğini kaydetti.

Avrupa'da her ülkeninin Avusturya gibi 37 bin 500 sığınmacı kabul etmesi durumunda, kıtada 2 milyona yakın sığınmacının olacağına işaret eden Faymann, ülkesinin siyasi ve ahlaki bakımdan kendisinden bekleneni hakkıyla yerine getirdiği görüşünü dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...