ABD'den Kuzey Kore için yeni yaptırım kararı

Düzenleyen:
ABD'den Kuzey Kore için yeni yaptırım kararı

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama, uluslararası yasalara aykırı şekilde füze denemeleri yapan Kuzey Kore'ye, enerji, maden ve ulaşım gibi birçok alanda yeni yaptırım kararı aldı.

ABD Başkanı Barack Obama, uluslararası yasalara aykırı şekilde nükleer ve balistik füze denemeleri yapan Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı aldı.

UYGULAMA ULUSLARARASI YÜKÜMLÜLÜKLERE UYULUNCAYA KADAR SÜRECEK

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin uluslararası yükümlülüklerine uygun hareket edinceye kadar ABD'nin yaptırımlar uygulamaya devam edeceği belirtildi.

"ABD VE MÜTTEFİKLERİ TEHLİKEYE ATILDI"

Başkan Obama, Kongre'ye yaptırım kararına ilişkin gönderdiği mektupta, Pyongyang'ın ocak ve şubat aylarında uzun menzilli füzeyle uzaya uydu göndermesi ve nükleer bomba denemelerini hatırlatarak, Kuzey Kore'nin eylemlerinin "ABD ve müttefiklerini tehlikeye attığını" kaydetti.

"YAPTIRIM KARARI KUZEY KORE YÖNETİMİNİ HEDEF ALIYOR"

Obama mektubunda, "Yaptırım kararı, Kuzey Kore halkından ziyade Kuzey Kore yönetimini ve onun ABD ile diğerlerini tehdit eden eylemlerini hedef alıyor" ifadesini kullandı.

YAPTIRIMLAR ULAŞIM, MADEN, FİNANS VE ENERJİ ALANLARINDA

Yeni yaptırımların Kuzey Kore'nin ulaşım, maden, enerji ve finans alanında hizmet sunan bireylerinin yanı sıra hükümet adına çalışan bireyleri, insan haklarını ihlal edenleri ve mevcut yaptırımları delenleri kapsadığı belirtildi.

20 GEMİNİN DOLAŞIMINA DA YASAK

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da toplamda 17 hükümet yetkilisi ve organizasyonun yanında Kuzey Kore'ye kitle imha silahları taşıdığı tespit edilen 20 geminin dolaşımına yasak getirildiği ifade edildi.

Kuzey Kore 7 Şubat'ta uzun menzilli füze ile uzaya uydu fırlatmış, 6 Ocak'ta da hidrojen bombası denemesi gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...