İran Dışişleri Bakanı Zarif, yarın Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen:
İran Dışişleri Bakanı Zarif, yarın Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri

İran Dışişleri Bakanı Zarif, yarın Türkiye'ye gelecek. Zarif, Erdoğan ve Davutoğlu'yla da görüşecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 5 Mart'ta gittiği İran'dan iade-i ziyaret geldi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in yarın Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. Zarif, ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşecek. Görüşmelerin ana gündemi Suriye olacak.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU DA KABUL EDECEK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 19 Mart 2016 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Dışişleri Bakanı Zarif, Sayın Bakanımız'la gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız tarafından kabul edilecektir.

İKİLİ İLİŞKİLER, BÖLGESEL KONULAR

Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerimizin gündeminde yer alan konular ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir" denildi.

BAŞBAKAN İRAN'A GİTMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu 9 Mart'ta Cenevre'de gerçekleşecek Suriye barış görüşmelerinin hemen öncesinde İran'a gitmişti. Başbakan Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Birinci Yardımcısı Cihangiri ile görüşmüştü. Davutoğlu, iki ülkenin yeni dönemi nasıl şekillendireceği konusunda önemli adımlar attığını söylemiş ve "Bölgenin kaderini bölge dışı aktörlere bırakamayız" demişti.

Başbakan'ın İran ziyareti, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyaretinin ardından bu ülkeye Türkiye'den ilk üst düzey ziyaret olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...