Iraklı Şii lider Sadr'dan 'teknokratlar hükümeti' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Iraklı Şii lider Sadr'dan 'teknokratlar hükümeti' açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Iraklı Şii lider es-Sadr, "Irak'ta siyasi hizipçilik ve mezhepçilikten uzak tam bağımsız teknokratlar hükümeti kurulması için zaman dilimi belirlenmeli." dedi.

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, sivil itaatsizlik eylemine başlayanların taleplerini dile getirdiği televizyon konuşmasında, Irak'ta yargı ve yürütme alanında reform yapılması, siyasi hizipçilik ve mezhepçilikten uzak tam bağımsız teknokratlar hükümeti kurulması gerektiğini söyledi.

"Yargı yönetimi, 2003 yılından beri yolsuzluk yapanları yakalayıp gerekli cezaları versin." diyen Sadr, anayasanın bazı maddelerinin düzeltilmesini talep etti.

"Güvenlik güçlerinin tüm birimlerinin Irak toprakları ve genel menfaatleri koruması için rolü güçlendirilsin ve her türlü hizipçilik ve mezhepçilikten arındırılsın." sözlerini kullanan Sadr, "Ülkede felakete yol açabilecek halihazırdaki ekonomik ve mali düzeni reforme edebilecek uzman komiteler oluşturulsun." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...