'Irak'ta sivil itaatsizlik eylemleri devam edebilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Irak'ta sivil itaatsizlik eylemleri devam edebilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Sadr yandaşlarının başlattığı hükümet karşıtı sivil itaatsizlik eyleminin sürebileceği belirtilerek, Sadr'ın vereceği yeni talimatlara karşı hazırlıklı olmaları istendi.

Sadr'ın yardımcısı Kadım el-İsavi, Bağdat'taki Yeşil Bölge girişlerinde kurulan hükümet karşıtı eylem alanında yaptığı basın toplantısında, Sadr'ın Necef'ten Bağdat'a intikal ettiğini duyurdu.

İsavi, yandaşlarının başlattığı hükümet karşıtı sivil itaatsizlik eyleminin sürebileceğini belirterek, eylemcilerin Sadr'ın vereceği yeni talimatlara karşı hazırlıklı olmalarını istedi.

Sadr'ın Bağdat'taki temsilcisi İbrahim el-Cabiri de Sadr'ın Bağdat'a geldiğini, bundan sonraki hamlelerini (hükümet karşıtı) buradan yürüteceğini söyledi.

Şii lider Sadr, siyasi parti mensuplarının bulunmadığı teknokratlar hükümeti kurulması için 12 Şubat'ta Başbakan İbadi'ye çağrı yapmış ve bunun için 45 gün süre verdiğini açıklamıştı ancak bu süre dolmadan önceki gün bağımsız adaylardan oluşan hükümet kurduğunu duyuran Sadr, kabine listesini de parlamentonun onayına sunulması için İbadi'ye ileteceğini açıklamıştı.

Bağdat'ta gösteriler düzenleyen Sadr yanlıları, hükümet binalarının yer aldığı korunaklı Yeşil Bölge girişlerinde başlattıkları sivil itaatsizlik eylemine 9'uncu gününde de devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...