ABD halkından Beyaz Saray'a: 'Demokrasi diyerek DAEŞ'i siz ürettiniz'

Düzenleyen:
ABD halkından Beyaz Saray'a: 'Demokrasi diyerek DAEŞ'i siz ürettiniz'

DÜNYA Haberleri

ABD halkı, Beyaz Saray yönetiminin 'demokrasi ihracatı' adı altında Müslüman ülkelere müdahale ederek rejim değişikliklerine girişmesine, "DAEŞ gibi örgütler Amerika'nın eseridir" diyerek karşı çıktı.

Amerikan halkı, ABD yönetimlerinin "demokrasi götüreceğiz" bahanesiyle Müslüman ülkelere asker yığıp savaşlar çıkartmasına artık bir son vermesini istedi. Rasmussen Reports adlı kamuoyu araştırma merkezinin yaptığı ankete göre, ABD'lilerin yüzde 58'i bu yönde görüş belirtirken, yüzde 28'lik bir kesim ise Washington yönetiminin Müslüman ülkelerde demokrasi inşa etme faaliyetlerine destek verdi. Sputnik'in haberine göre, yapılan anket sonucunda ABD halkının çoğunluğunun, Washington'ın Müslüman nüfusunun çoğunlukta olduğu ülkelerde 'demokrasi' inşa etme girişimlerine karşı çıktığı belirlendi. Haberde anket ile ilgili yapılan yorumlarda, "ABD'nin Batı tarzı demokrasi götürmek için işgal ettiği Irak, bunun örneklerinden yalnızca biri. Birçok uluslararası ilişkiler uzmanına göre ABD demokrasi götürmekte başarısız olurken, diğer terör örgütleri arasından DAEŞ'in doğmasına yol açtı. Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesini ve Arap Baharı'nı destekleyen ABD, çok sayıda uzman tarafından DAEŞ ve çok sayıda radikal terör örgütünün doğmasını da sağladı" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...