ABD, Rusya'ya karşı Doğu Avrupa'daki askeri gücünü artırıyor

Düzenleyen:
ABD, Rusya'ya karşı Doğu Avrupa'daki askeri gücünü artırıyor

DÜNYA Haberleri

ABD ordusu, Rusya'nın saldırgan tutumunu gerekçe göstererek Doğu Avrupa'daki askeri varlığını güçlendirme kararı aldı. ABD, 2017'de Doğu Avrupa ülkelerine üç hücum tugayı konuşlandıracak. Bu adım, Rusya ile Ukrayna krizi sebebiyle ilişkilerin gerilmesinin ardından ABD'nin NATO'da yaptığı en kapsamlı askeri güçlendirme.

ABD ordusu, "Rusya'nın saldırgan tutumunu" gerekçe göstererek Doğu Avrupa'daki askeri varlığını artırma kararı aldı. ABD, 2017'de Doğu Avrupa ülkelerine üç hücum tugayı konuşlandıracak.

"ORTAKLARIMIZI DAHA FAZLA KABİLİYET GÖRECEK"

BBC'nin haberine göre, ABD ordusunun üst düzey Avrupa komutanı General Philip Breedlove, yazılı açıklamasında, "Plan, Doğu Avrupa ve diğer bölgelerde Rusya'nın saldırganlığının ardından NATO müttefiklerimiz ile ortaklarımıza güven verici, dengeli ve güçlü yaklaşımımızı gösteriyor. Müttefiklerimiz ve ortaklarımız daha fazla kabiliyet görecek. Ülkelerinde daha modern ekipmana sahip zırhlı birliklerin varlığını daha sık görecekler. Her bir tugay, bölgede 9 ay dönüşümlü görevlendirilecek. Bir tugayda yaklaşık 4 bin 500 asker ve askeri araç ile diğer askeri malzemeler olacak" dedi.

Habere göre bu adım, Rusya ile Ukrayna krizi sebebiyle ilişkilerin gerilmesinin ardından ABD'nin NATO'da yaptığı en kapsamlı askeri güçlendirme.

ABD SAVUNMA BÜTÇESİNİ 4 KATINA ÇIKARACAK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da geçen ay yaptığı açıklamada, 2017 yılında Avrupa savunma bütçesini 4 katına çıkaracağını duyurmuştu. ABD'nin askeri varlığını artırmasıyla bölgede daha sık tatbikat yapma kapasitesi de artmış olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...