Avrupa'da 'teröre karşı tek ses' eylemi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avrupa'da 'teröre karşı tek ses' eylemi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa'da yaşayan gurbetçiler, 50 ayrı şehirde düzenledikleri eylemlerle Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel, Lahor ve diğer kentlerde meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Avrupa'da yaşayan gurbetçiler, 50'nin üzerinde yerde yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel, Lahor ve diğer kentlerde meydana gelen terör saldırıları ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) teşkilatlarına yönelik saldırıları kınadı.

Vatandaşlar, aralarında Berlin, Viyana, Paris, Londra ve Brüksel'in bulunduğu Avrupa'nın 50 ayrı noktasında terör saldırılarına karşı eşzamanlı ortak eylem düzenledi.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, Almanya'nın Köln şehrindeki Dom Katedrali önünde, "Teröre Karşı Tek Ses" başlıklı ortak açıklamayı okudu.

Sırakaya, Paris, Ankara, İstanbul, Brüksel, Lahor ve diğer kentlerde kendine mecra bulan terör eylemlerinin vicdanlarda çok derin ve onarılamaz yaralar açtığını belirterek, "UETD olarak toplumsal huzuru tehdit eden, masum insanların ölümüne neden olan, toplumda anarşi, kaos oluşturarak barış ortamına kasteden menfur terör ve şiddet eylemlerini nefretle kınıyoruz. Toplumsal bütünlüğe ve bir arada yaşama kültürüne zarar veren, demokratik kazanımları, özgürlükleri tehdit eden terörist eylemlerin karşısında olduğumuzu da ifade etmek isteriz" dedi.

UETD'nin Hamm, Leverkusen, Essen, Münih, Dinslaken, Grevenbroich ve Hamburg şubelerine yönelik saldırıların terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Sırakaya, "Terör örgütü PKK tarafından şubelerimize karşı yapılan ve toplumda derin bir infiale sebep olan saldırılar hakkında Alman emniyet birimlerinin, incelemelerini büyük bir titizlik ve ivedilikle yürüteceğine inanıyor, yargının da ilgili davaları makul bir süre içinde ve hakkaniyete uygun olarak neticelendireceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Güvenlik ve yargı birimlerin büyük görev düşüyor"
Yaşanan terör olaylarının terör karşısında alınacak tedbirlerin, uygulanacak politikaların ve verilecek cezaların sınırlarının net bir şekilde çizilmesinin de gerekliliğini ortaya koyduğunu belirten Sırakaya, insanlığı hedef alan küresel tehdit karşısında siyasilere, güvenlik ve yargı birimlerine büyük görevler düştüğünü hatırlattı.

Sırakaya, "UETD olarak terör acısı çeken halkların yanında olduğumuzu, acılarını yürekten paylaştığımızı bir kez daha yineliyoruz. Bu vesileyle menfur saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" dedi.

Avrupa'da 50'den fazla yerde yapılan aynı içerikli açıklamalara, çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Fransa'dan isteğimiz terörün din özgürlüğünü kısıtlamaması
Terör eylemleri Fransa'nın UETD şubelerinde de yapılan ortak açıklamayla kınandı. UETD Paris Şubesi'nde yapılan ortak açıklama sonrası AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan UETD Fransa Başkanı Yalçın Şimşek, "Bizim demokrasinin beşiği olan, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin yayınlandığı Fransa'dan isteğimiz, terör olaylarının din ve ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı bir faktör olmaması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesidir." dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...