ABD Diyanet Merkezinde Simit standı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Diyanet Merkezinde Simit standı

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinde stant açan Simit Sarayı, ABD'nin farklı eyaletleri ve Türkiye'den gelen misafirlere ürünlerini sundu.

Simit Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinde (Amerika Diyanet Merkezi) stant açarak, törene gelen misafirlere hizmet verdi.

Merkezin açılış töreninde stant açan Simit Sarayı, ABD'nin farklı eyaletleri ve Türkiye'den gelen misafirlere ürünlerini sundu. Ücretsiz simit ve çay servisi yapılan standın önünde uzun kuyruklar oluştu.

"Bir Türk markası olarak bu tür yerlerde stant açarak hizmet vermeye çalışıyoruz"
Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, New York'un meşhur 5. caddesinde bir şubelerinin bulunduğunu, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezindeki stantlarının ise kardan ziyade tanıtım amaçlı olduğunu söyledi.

Gördükleri ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Kavukcu, "Bir Türk markası olarak bu tür yerlerde özellikle stant açarak hizmet vermeye çalışıyoruz." dedi.

Kavukcu, dünya markası olmayı hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'de vermiş olduğumuz hizmet ve ürün kalitemizde hiçbir değişiklik yapmadan, ismimizi koruyarak ABD'de geleneğimizi devam ettirmekteyiz. Türklerden yoğun ilgi görüyoruz fakat yaptığımız araştırmalara göre müşterilerimizin çok büyük bir bölümü yabancılar." şeklinde konuştu.

Sancar: Kültürümüzü temsil eden böyle bir mekanda simit görmek önemli
Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar da elinde simit ve çayıyla yaptığı açıklamada, "Kültürümüzü ve ülkemizi temsil eden böyle bir mekanda simit görmek ayrıca önem taşımakta." dedi.

Kendisinin de ABD'de yaşayan birçok Türkiyeli gibi simit ve çayı bir arada bulabilmenin zorluğunu yaşadığını belirten Sancar, "Simit bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Ben de simidi çok severim ve işin doğrusu burada görmek çok hoşuma gitti. Sıraya girerek bir sıcak simit ve çay aldım." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...