Alman polisi PKK sempatizanlarına acımadı

Alman polisi PKK sempatizanlarına acımadı

DÜNYA Haberleri

Almanya'da taşkınlık çıkaran PKK sempatizanları, polis tarafından gözaltına alındı.

Almanya'nın Köln kentinde, Almanya Yeni Türk Komitesi'nin teröre karşı düzenlediği mitinge katılanlar saat 16.00'dan itibaren Ebert Meydanında toplanmaya başladı.

KÖLN'DE TERÖR KARŞITI MİTİNG
Aynı saatlerde PKK yandaşları ise Köln Katedrali yanındaki Breslauer Meydanı'nda toplandı. AYTK'nın mitingine katılan grup ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Bir süre sonra Weidengasse tarafından ellerinde Abdullah Öcalan posterleri bulunan 50 kişilik PKK yandaşı grup ile diğer grup karşılaştı.

PKK'LILAR OLAY ÇIKARDI
İki grup arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Taşkınlık yapan PKK yandaşlarına bir süre sonra polis müdahalede bulundu.

POLİSTEN COPLU MÜDAHALE
Polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi sırasında PKK yandaşları çöp kutularını devirerek polise cam ve plastik su şişeleri attı. Arbede sırasında bazı polislerin yaralandığı görüldü. Grup polisin müdahalesinin ardından dağıldı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI
AYTK'nın yürüyüş kolundakilerin Köln Katedraline yaklaşmasıyla ortam tekrar gerildi. PKK yandaşlarının taşkınlık girişimleri üzerine polis çok sayıda PKK yandaşını gözaltına aldı. Olaylar akşam saatlerine kadar devam etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...