Filistin halkının sabrını kaktüslere çizdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistin halkının sabrını kaktüslere çizdi

DÜNYA Haberleri  / AA

TRT Arapça kanalının yayınladığı, Filistinli Ahmet Muhammet Kamil Yasin'in kaktüs yapraklarına resim olarak işlediği "direniş ve sabır" temaları büyük ilgi gördü.

Filistinli genç sanatçı Ahmet Muhammet Kamil Yasin, Filistin halkının yaşadıklarını "direniş ve sabır" temalarında ele alıp, Arapça’da "sabbar" denilen kaktüsün yapraklarına resim olarak işliyor.

TRT Arapça kanalında yayımlanan Filistin programında tanıtılan Yasin'in çalışmaları sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

Çizdiği resimlerle Filistin davası ve Filistinliler için çok önemli mesajlar veren genç sanatçı, Filistin’in Nablus kentinde yaşıyor. Najah Alwataniyye Üniversitesi Güzel sanatlar Bölümü 4. sınıf öğrencisi sanatçı, farklı bakış açısı ve yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

"Kaktüs, Filistinlilerin İsrail saldırıları karşısındaki duruşunu hatırlatıyor"
Program için yaptığı açıklamada, kaktüs yapraklarına resim çizmeye yönelme fikrinin Filistin halkının yaşadıklarından ve Arap toplumunun içinde bulunduğu durumdan doğduğunu ifade eden Kamil Yasin, her insanın Filistin davasına verdiği katkının yöntem olarak diğerlerinden farklı olduğunu dile getirdi.

Sanatçı, kaktüs üzerine resim çizmeye başlaması sürecini ise şöyle anlattı:

"Başlarda bir kumaş üzerine direnişi ve sabrı ifade etmek için resimler yaptım. Sonra kendi kendime sordum ne gibi yeniliklere imza atarım diye ve sürekli olarak kafamda şu iki kelime yer aldı ‘sabır ve direniş’. Aklıma kaktüs, sabbar bitkisi geldi. Bu bitki ülkemizde de çok yaygın olduğu için resim aletlerimi alıp bu bitkilere yöneldim."

Kaktüsün çok dayanıklı bir bitki olmasını göz önünde bulundurarak sabır ve direniş ile ilgili resimleri bu bitkinin yaprakları üzerine çizmeye başladığını anlatan Yasin, "Ayrıca bu bitkiler susuzluğa dayanıklı hiç kurumuyor, her yerde yaşıyor ve diğer bitkilerin tersine köklere ihtiyacı yok." diyerek Filistinlilerin İsrail saldırıları karşısındaki duruşunu hatırlatıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...