Yermuk kampında DAEŞ ile Nusra arasında çatışma

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yermuk kampında DAEŞ ile Nusra arasında çatışma

DÜNYA Haberleri  / AA

Şam'da Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Kampı'nda terör örgütü DAEŞ ile Nusra Cephesi arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk Kampı'nda terör örgütü DAEŞ ile Nusra Cephesi arasında yoğun çatışmaların yaşandığı, DAEŞ'in bölgede Nusra Cephesi'ne ait bazı noktaları ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, başkent Şam'ın güneyinde 4 yıldan beri Esed güçlerinin ablukası altında bulunan Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk Kampı'nda terör örgütü DAEŞ ile Nusra Cephesi arasında yoğun çatışmalar çıktı. Çatışmaların ardından DAEŞ bölgede Nusra Cephesine ait bazı noktaların kontrolünü ele geçirdi.

Taraflar arasında Filistin kavşağı yakınlarındaki Hayfa Caddesi, Abdulkadir Hüseyni Camisi ile Nasır kavşağı yakınlarında da şiddetli çatışmaların meydana geldiğini aktaran kaynaklar, Nusra Cephesinin Filistin kavşağından çekildiğini ve çatışmaların yaşandığı bölgedeki bazı evlerde yangın çıktığını aktardı.  

''Bölgeye acil yardımın yapılması lazım'' 

Bu arada, kamptaki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Ubeyde, çatışmalar nedeniyle halkın Babila beldesinde gösteri düzenlediğini söyledi.

Terör örgütü DAEŞ ile Nusra Cephesi arasındaki çatışmalarda halkın büyük zarar gördüğüne işaret eden Ubeyde, şunları kaydetti:

''Yermuk'ta halk Nusra ile DAEŞ arasında çatışma çıkmasını istemiyor. Halk, rejim ve rejimin saflarında çatışan Filistinlilerden bölgeye içme suyu bırakmalarını istiyor. Halk bölgede susuzluktan ölecek. Yermuk'ta insani durum çok kötü, bölgeye acil yardımın yapılması lazım. Bölgede temel ihtiyaçlar yok. Rejim güçleri, bölgeye kontrol noktalarından insani yardımın girmesine de izin vermiyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...