AP Başkanı Schulz: Türkiye ile olabilecek en iyi mutabakat sağlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AP Başkanı Schulz: Türkiye ile olabilecek en iyi mutabakat sağlandı

DÜNYA Haberleri  / AA

AP Başkanı Schulz, Türkiye ile AB arasında sığınmacı geri kabulü konusunda varılan mutabakata ilişkin, "Bu anlaşmanın riskleri ve zayıf yanlarının farkındayız. Olabilecek en iyi mutabakatı sağladık." dedi.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında sığınmacı geri kabulü ve insan kaçakçılığıyla mücadele amacıyla varılan mutabakatın başarısı ve etkileri Avrupa Parlamentosu'nda (AP) düzenlenen toplantıda ele alındı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AP Başkanı Martin Schulz başkanlığında gerçekleştirilen konferansta, Avrupalı parlamenterlerin mutabakata yönelik çekincelerine karşın planın "şu anki durumu çözmek için en gerçekçi araç" olduğu görüşü ortaya atıldı.

Avrupa'da iltica hakkından faydalanamayan ve Türkiye üzerinden AB'ye ulaşmış sığınmacıların Türkiye'ye iadesini öngören anlaşmanın Avrupa açısından yasal ve etik değerlere uygunluğunu tartışan milletvekillerine cevap veren Schulz, anlaşmanın Schengen bölgesini kurtarma açısından taşıdığı öneme değindi.

"Anlaşmanın riskleri ve zayıf yanlarının farkındayız"
Schulz, Türkiye ile anlaşmanın varıldığı 18 Mart'a kadar AB Konseyi'nin elinden geleni yaptığını ve olabilecek en iyi mutabakatı sağladığını belirtti. 

Anlaşmayla ilgili şüphelerin ancak öngörülen mekanizmanın pratikte uygulanmasıyla giderileceğini vurgulayan Schulz, "Türkiye'yle yapılan anlaşma mükemmel değil ve bu anlaşmanın riskleri ve zayıf yanlarının farkındayız. İnsanlık onurunun korunması için elimizden geleni yaptık ama her şeyin anlaşmanın nasıl uygulanacağına bağlı olduğunun bilincindeyim" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...