İsrail hapishanelerinde tutuklu 5 Filistinli açlık grevinde

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail hapishanelerinde tutuklu 5 Filistinli açlık grevinde

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'deki hapishanelerde tutulan 5 Filistinli, "idari tutukluluk" ve ziyaretçi yasağı gibi keyfi uygulamaları protesto etmek için açlık grevine devam ediyor.

İsrail'deki hapishanelerde tutulan 5 Filistinlinin, "idari tutukluluk" ve ziyaretçi yasağı gibi keyfi uygulamaları protesto etmek için açlık grevine devam ettiği bildirildi.
 
Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail hapishanelerinde tutulan beş Filistinliden üçü "idari tutukluluk" uygulamasını protesto etmek için, biri ziyaretçi yasağına, biri de tecrit uygulamasına karşı açlık grevi yapıyor.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"İsrail hapishanelerinde 'idari tutukluluk' siyasetini protesto etmek için Sami Cenazira 3 Mart, Edib Mufarice ile Fuad Asi ise 3 Nisan'dan beri açlık grevine devam ediyor. İyad Fevagira annesi ve kardeşlerinin ziyareti engellendiğinden dolayı 10 Mart'tan beri, Şukri el-Havaca da İsrail'in Raymond Hapishanesi'nde tek kişilik hücrede tecrit cezasının sonlandırılması için 5 Nisan'dan bu yana açlık grevini sürdürüyor."
Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...