Ateşkes bozuldu: 61 ölü

Düzenleyen:
Ateşkes bozuldu: 61 ölü

DÜNYA Haberleri

Ateşkes kararına rağmen bugüne kadar Türkmendağı başta olmak üzere muhaliflere Rusya, İran ve Hizbullah'la birlikte saldıran Esad rejimi, dün yine Türkmendağı'nı bombaladı.

Bu gelişmeler üzerine Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab rejimin ateşkes ihlallerinden sorumlu tutulmadığını, bu sebeple de sahada artık ateşkesin olmadığını açıkladı. Hicab'ın bu açıklamasının hemen ardından Esad güçleri, yine sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. Suriye ordusuna ait savaş uçağının İdlib'in Maret en-Numan ilçesinde pazar yerine, Kafr Nubul beldesinde de sivil yerleşim yerine düzenlediği hava saldırılarında 61 sivil ölürken, 50’den fazla kişi de yaralandı. Sivil savunma ekipleri yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıları çıkartmaya çalışıyor. Bombardımanda birçok iş yeri ve evde de yangın çıktı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...