Obama, Kral'ın gönlünü almak için gitti

Düzenleyen:
Obama, Kral'ın gönlünü almak için gitti

DÜNYA Haberleri

ABD'de Kongre'nin Suudi Arabistan'ı 11 Eylül saldırılarından sorumlu tutmaya çalışması ve buna karşılık Kral Selman'ın, "Elimdeki ABD tahvil ve bonalarını satar doları yerle bir ederim" tehdidi ile gerginleşen ortam sonrası gözler Başkan Barack Obama'nın bu ülkeye yaptığı ziyarete çevrildi.

ABD'de Kongre'nin Suudi Arabistan'ı 11 Eylül saldırılarından sorumlu tutmaya çalışması ve buna karşılık Kral Selman'ın, "Elimdeki ABD tahvil ve bonalarını satar doları yerle bir ederim" tehdidi ile gerginleşen ortam sonrası gözler Başkan Barack Obama'nın bu ülkeye yaptığı ziyarete çevrildi. Riyad'da Kral Selman tarafından karşılanan Obama yolculuk öncesi yaptığı açıklamada 2001 yılındaki terör saldırılarında Suudi Arabistan’ın rolünün bulunduğunu işaret eden kanun teklifine karşı çıktığını ifade etti. Obama iki günlük ziyaretin ardından İngiltere’ye gececek; Kraliçe Elizabeth ve Başbakan David Cameron ile görüşecek. Daha sonra Almanya’ya geçecek olan Obama, Başbakan Angela Merkel ile Hannover Messe fuarının açılışını yapacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...