Meksika'da petrol tesislerinde korkunç patlama

Düzenleyen:
Meksika'da petrol tesislerinde korkunç patlama

DÜNYA Haberleri

Meksika'nın Veracruz eyaletine bağlı liman şehri Coatzacoalcos'da devlete ait petrol şirketi Pemex'in bir tesisinde büyük bir patlama yaşandı. En az 3 kişinin hayatını kaybettiği olayda, 136 kişi ise yaralandı.

BBC'nin haberine göre; yüzlerce insan bölgeden tahliye edilirken, okullar kapatıldı.

Meksika'nın Coatzacoalcos kentinde bir petrol tesisinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada en az 3 kişi öldü, 136 kişi de yaralandı.
BBC'nin haberine göre patlama devlete ait bir şirket olan Pemex tesislerinde gerçekleşti. Patlamanın nedeni henüz belli değil.

Bölgeden yoğun duman yükseldiği görülüyor.

Meksika'da petrol tesislerinde korkunç patlama

Evlerden çıkmayın çağrısı

Yerel basın ise, patlama sonucu gökyüzüne 'Chloroethane' gibi zararlı maddelerin salındığını yazdı. Veracruz eyaletindeki 6 belediyeye bağlı okullarda ders yapılmayacak. Yerel yetkililer, tüm vatandaşları evlerinden dışarı çıkmamaya çağırdı.

Pemex’in Mexico City’deki merkezinde de Ocak 2013’te büyük bir patlama meydana gelmiş ve 37 kişi hayatını kaybetmişti. Pemex şirketinin Abkatun Alfa petrol platformunda ise Nisan 2015'te patlama meydana gelmiş, 300 işçi tahliye edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...