Cruz ve Kasich, Trump'ı durdurmak için güç birliği yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cruz ve Kasich, Trump'ı durdurmak için güç birliği yapacak

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 Başkan adaylığı için yarışan Ted Cruz ve John Kasich, yarışı önde götüren iş adamı Donald Trump'ı durdurmak için güç birliği yapacak.

Cruz ve Kasich'in seçim kampanyası yönetimleri, Trump'ı durdurmak için kampanyalarını koordineli yürütme anlaşmasına vardı.

Trump'ın bin 237 delegeye ulaşarak partinin başkan adayı olmaması için güç birliği yapacağını açıklayan Cruz ve Kasich'in seçim kampanyası yönetimleri, Trump'ı durdurmak için eyaletleri paylaşarak birbirleriyle rekabet etmeyeceklerini bildirdi.

Cruz seçim kampanyası müdürü Jeff Roe yaptığı yazılı açıklamada, zaman ve kaynaklarını Indiana'da yapılacak seçime odakladıklarını belirtti. Kasich'in seçim stratejisti John Weaver de "Zamanımızı ve kaynaklarımızı New Mexico ve Oregan'a odaklayacağız." açıklamasında bulundu.

Ön seçimler, Indiana'da 3 Mayıs'ta, Oregon'da 17 Mayıs'ta ve New Mexico'da da 7 Haziran'da yapılacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...