Akıncı ile Anastasiadis ara bölgede buluştu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Akıncı ile Anastasiadis ara bölgede buluştu

DÜNYA Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis, Kıbrıs'ta devam eden müzakereler çerçevesinde ara bölgede buluştu.

Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde ara bölgede bir araya geldi.

Yaklaşık dört saat süren görüşmede BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis ile diğer yetkililer hazır bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, basına yaptığı açıklamada, Anastasiadis ile verimli bir görüşme yaptığını belirterek, daha sonraki aşamalarda gerçek ilerleme sağlayabilmek adına görüşmelerden doğan bir birikimin bulunduğunu söyledi. 

"Hedefimiz çözüme ulaşmaktır"

Rum basınında yer alan, Kıbrıs Türk tarafının geçmişte sağlanan mutabakatlardan geri çekildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığına değinen Akıncı, "Böyle bir şey asla söz konusu değil. Verdiğimiz mesajlarda veya görüşlerde, yazılı veya sözlü bir geri gidişimiz söz konusu değildir çünkü hedefimiz ileri gitmektir, çözüme ulaşmaktır." dedi.

Müzakerecilerin yoğun bir şekilde görüşmelere devam edeceğini söyleyen Akıncı, bir sonraki liderler görüşmesinin 9 Mayıs’tan, 6 Mayıs’a alındını kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Akıncı, "2016 yılında bir çözüm planının referanduma götürülmesi arzu ediliyorsa, müzakere sürecinin hızlandırılması gerekir. Müzakere sürecinin yeni dönemde çok daha hızlı, çok daha verimli olması gerekiyor, eğer 2016 çözüm yılı olsun diyorsak." diye konuştu.

Bir gazetecinin "25 bin kişinin vatandaş yapılacağı iddialarına ne diyorsunuz?" sorusuna Akıncı, "25 bin kişiyi vatandaş yapalım şeklinde bir durum söz konusu değildir. Müzakereleri herhangi bir şekilde berhava edecek yaklaşımların olması da söz konusu değildir." yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...