'Güney Sudan'da Milli Birlik Hükümeti bir an önce kurulmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Güney Sudan'da Milli Birlik Hükümeti bir an önce kurulmalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Güney Sudanlı isyancı güçlerin lideri Riek Machar'ın başkent Cuba'ya dönmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, Milli Birlik Hükümetinin bir an önce kurulması çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, Machar'ın Cuba'ya dönmesi ve Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı olarak yemin etmesinin, Güney Sudan'da barış anlaşmasının uygulanması konusunda yeni bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Ban, ülkede bir an önce geçici milli birlik hükümetinin kurulması çağrısı yaparak, bölgesel güçler ve BM Güvenlik Konseyi'nden barış sürecine destek verecek çalışmalar yapmasını istedi.

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada da Genel Sekreter Ban'a destek verilerek geçici Milli Birlik Hükümetinin bir an önce kurulması istendi.

Barışın sağlanması için "yapılması gereken çok iş" olduğu vurgulanan açıklamada, özellikle insan hakları konusunda ülkede durumun daha da kötüye gitmesinden Konsey üyelerinin endişe duyduğu kaydedildi.

Ülkede 15 Aralık 2013'te çatışmaların başlamasının ardından Cuba'dan ayrılan Machar, Yukarı Nil eyaletinde isyancı güçlerin bulunduğu, Güney Sudan ile Etiyopya arasındaki bir bölgeye gitmiş ve buradan yönetim karşıtı faaliyetlerini sürdürmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...